юни 13, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Как да изберем фирма за пране на килими

Изборът на фирма за пране на килими в София е много голя, което прави разпознаването на точната фирма понякога малко трудно. Големият избор обаче съвсем не означава, че всички върша работата си с еднакво качество. Обърнахме се към Team Clean на TeamClean.bg за да ни помогнат и ето какво научихме.

Какво да търсим

За да направим избора ви по-лесен и за да не съжалявате от това, че сте попаднали на неподходящите хора, ние тук сме написали няколко неща, на които е важно да обърнете внимание. Така вероятността да се спрете на подходящата фирма ще е много по-голяма.

  1. Ще вземат ли килима ви от дома

От тук ще започне отсяването на подходящата фирма. Ако направите малко проучване, ще видите, че са единици тези, които предлагат тази толкова важна услуга. Интересно, според останалите как се предполага, че трябва да занесем килима си при тях, остава загадка.

  1. Предлагат ли машинно пране

Това е важна част от избора, защото машинното пране единствено от всички начини за пране дава възможност да се избавите от 99% от вредните микроби, бактерии и патогени. Дълбокото изпиране може да се направи само машинно и това е факт.

  1. Ароматизиране

Не че е проблем и ако килимът остане неароматизиран, но все пак нали целта е да е чист и да ухае прекрасно колкото се може по-дълго? Хубаво е ако избраната от вас фирма предлага и това като услуга.

  1. Сушене

Разберете дали пакетът от услуги включва сушене. Имайте предвид, че някои фирми за пране на килими ги връщат леко влажни, а това може да причини повреди на подовата настилка ако сте с естествен паркет. Освен това, ако килимът не е подсушен, много лесно ще поеме всякакви миризми и мръсотия по пътя.

  1. Доставяне до дома

Хубаво е както сте го дали, така да си го получите обратно, а именно с доставка до входната врата. Килим винаги се пренася трудно, както споменахме и по-рано, особено ако е изпран и се притеснявате да не го замърсите. В най-добрия случай, след услугата вашият изпран и ароматизиран килим ще се върне в дома ви опакован и пакетиран.