юни 13, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Контролен списък за почистване на дома

Ръководство стъпка по стъпка за чист дом

Когато наемате фирма за почистване “Клийнито” ЕООД, вие наемате професионалист. Един от белезите на професионалното почистване на Клийнито е, че ние почистваме дома ви с план за действие. Стратегия, която се заема с почистването по систематичен, организиран начин (като в същото време предлагаме гъвкави условия за включване на вашите индивидуални желания).

 

Контролен списък за почистване на дома

Изненадани ли сте, че ще споделим тайните си? Обичаме да почистваме и обичаме да помагаме. И знаем, че нашите клиенти обичат услугите ни. Освен това споделянето на полезна информация винаги е добро. Използвайте нашия контролен списък за почистване на домове, за да почистите своя собствен дом ефективно и старателно:

  1. Преди да започнете да обикаляте от стая в стая, първо си пуснете хубава, жива музика. Да, сега е по-добре. После съберете безпорядъка и докато вървите, не се притеснявайте да поприбирате директно вещите си. Колкото по-малко имате, толкова по-малко трябва да прибирате, почиствате и бършете прах след това: разгледайте внимателно книги, списания, вестници, DVD-та, мебели, играчки, които децата са оставили, стари вещи, които сте изхвърлили, стари дрехи и обувки в гардеробите… не е ли време да ги дарите или може би рециклирате? Изключете електрическите крушки и вентилаторите на тавана, докато почиствате праха из къщата.
  2. Говорейки за гардероби, ако имате такива, които се страхувате да отворите, изправете се пред страховете си най-накрая, време е да го направите и да ги организирате.
  3. Избършете праха (отляво надясно, отгоре надолу) с микрофибърни кърпи. Това действие ще помогне да се намалят алергените и ще подобри значително качеството на въздуха във вашия дом. Навлажнени кърпи, завързани за краищата на мопове и метли, работят чудесно за отстраняване на паяжини. За щорите с ламели използвайте връвчицата, за да ги затворите в едната посока и да избършете праха, след това ги затворете в другата посока и повторете… това е ефективно и много по-ефикасно, отколкото да се опитвате да чистите една по една ламелите. Не забравяйте да почистите горната част на вратите, вентилаторите, осветителните тела, рамките на картините и, да, всички вашите дрънкулки (дръжте ги във витрини, за да намалите работата по почистването на праха). За лицевата страна на рамкирани снимки, телевизионни екрани и компютърни монитори използвайте препарат за почистване на стъкло върху памучна кърпа или микрофибър, за да избегнете появата на черти и ивици.
  4. Прахосмукиране. Уверете се, че торбичката / отделението за прах не е пълно, и използвайте правилните настройки и приставки. Почистете подовете в цялата къща и тапицираните мебели. Ще се удивите на всички онези липсващи предмети (чорапи, любимата ви химикалка), които намирате под възглавниците на дивана и да, под самия диван.
  5. Почистете / измийте / обработете подовете (с изключение на кухнята). При миене с моп започнете от най-отдалечения ъгъл на стаята и се движете към входа на стаята / помещението. Изплаквайте мопа по-често, след като приключите с всяка зона с размери 2 на 2 метра.
  6. Освежаване на мебелите. От време на време някои дървени мебели се нуждаят от добро ваксиране (карнауба вакса, не онази за вирусите 😊)

Ако вече сте по подредили дома си, избърсали сте праха и сте пуснали прахосмукачката в къщата си на всякъде, и сте подредили гардеробите си, стаите ви могат да се нарекат почти почти готови. За да завършите с почистване е необходимо просто да:

  • Върнете мебелите по местата им (столове, кошове за дрехи, постелки, обувки и т.н.), които сте преместили по-рано, за да ви бъде по-удобно с почистването.
  • Оправете си леглото и това на децата (ако имате такива).
  • В случай, че ви останат нерви и време: Организирайте чекмеджето за чорапи? Сгънете прането и го приберете в чекмеджетата? Сипете си една чаша вино и… се усмихнете! 😊