юли 24, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Къртене на стара кухня – защо е важно да се доверим на специалисти

След определен брой години на експлоатация, винаги идва един момент, в който старата кухня вече е изживяла живота си. Независимо колко сме я пазили, винаги идва ред да заложим на нещо ново, което да поеме “щафетата”.

Дори и ако старата кухня е в добро състояние, хората не рядко искат просто да освежат дома си и да му придадат нов облик, а със старото обзавеждане, това трудно може да се получи.

Подготовката за новата кухня

За да подготвите дома си за новата кухня, трябва преди всичко друго да освободите мястото от старата, а това не е много лесно. Тук не става дума просто да размахате чука и да направите всичко на парчета, а да действате стъпка по-стъпка, с разумен подход.

Проверете опциите – няма ли някой да купи старата кухня

Има компании, които изкупуват стари кухни и успяват да оползотворят плоскостите, които разглобят от тях. Това не винаги е възможно, но понякога има шанс да получите малко пари срещу кухнята, която вече няма да използвате.

Наемете хора, които да я разглобят

Независимо дали ще ползвате старата кухня или не, винаги е добре да наемете хора, които да я демонтират. Това може да ви изглежда лесно, но всъщност може да се окаже доста сложна задача.

Има фирми, които се занимават с къртене на стари кухни и със сигурност ще го направят така, че да имате възможно най-добра база за монтаж на новото обзавеждане след това.

Къртенето трябва да се извърши внимателно, така че да не се повредят стените, гипсокартона, мазилката или каквото друго има зад гърба на кухнята, която сте използвали до сега.

Къде трябва да се занесат отстранените части

Когато старата ви кухня бъде изкъртена и мястото бъде подготвено за монтажа на новата вградена кухня, трябва да се помисли къде да бъдат отнесени старите плоскости.

Както знаете, нямате право да изхвърляте строителни отпадъци при контейнерите за битова смет, ето защо този въпрос трябва да се реши предварително. Наемете фирма, която освен да изкърти старата ви кухня, ще може и да извози остатъците от нея (можете да разгледате SofDestroy.com – фирма за кърти чисти извозва услуги в София).