юли 24, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Расте търсенето на артикули за дома и свободното време

Всеки втори потребител в България счита нехранителните продукти като електроника, играчки, артикули за дома и градината, за важен фактор при избора на локация за пазаруване на хранителни стоки. Това показва вътрешно изследване на потребителските нагласи, проведено тази година. Като основен мотив за закупуване на такъв тип стоки от хранителните магазини, респондентите посочват удобството и добрите оферти.

В отговор на потребителското търсене, големите хранителни супермаркети разширяват значително регулярния си асортимент от нехранителни продукти в началото на годината, като в периода януари-юни категорията отбелязват близо 40% ръст спрямо същия период за 2022 г. Клиентите все по-често търсят в магазините на веригите освен продукти за трапезата, стоки за дома, семейството, хоби, спорт и свободно време. Най-голям е ръстът при пособията за почистване и детските играчки.

Водещо предимство на нехранителните артикули в обичайните хранителни супермаркети са доказаните производители и атрактивно съотношение цена-качество. Продуктовите серии са разнообразни и отговарят на търсенето спрямо сезона и празниците в календара – сред тях са серии от инструменти за колата, пособия за градинарство, зимни покривала за мебели, грил, кухненски уреди, артикули за плаж, къмпинг и спорт.