май 22, 2024

I-RemonT.eu

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Грешките при избор на кухненска мивка и как да ги избегнете

От десетилетия насам кухнята се е превърнала в сърцето на всеки дом, а в основата на всяка функционална и удобна кухня е мивката. Може да изглежда като дребен детайл, но изборът кухненската мивка е от важно значение за всяко домакинство.

Според статистиките повече от половината от домашни задължения изискват нейното използване. В това число се включват миенето на чинии, както и почистването и подготовката на хранителните продукти. А сега си представете колко по-трудно ще Ви бъде да свършите тези така или иначе трудоемки задачи, ако Вашата мивка не отговаря на нуждите и изискванията Ви, а не на последно място и да Ви създава усещане за удоволствие, колкото и трудно е да се повярва на удоволствието именно там.

За да не попадате в тази крайно неприятна ситуация, която ще Ви коства много време, усилия и пари, в тази статия обобщаваме кои са най-често срещаните грешки при покупка на кухненска мивка. Освен това ще Ви дадем и полезни съвети как да ги избегнете, ако  Ви предстои да изберете нов модел за вашата кухня. Ето ги и тях:

Не съобразявате размера на мивката със свободното пространство

Една често срещана грешка е, че в желанието си да имат голяма мивка, собствениците на жилища пренебрегват един много важен аспект, а именно – свободното пространство, с което разполагат. Ако кухнята Ви е компактна и нямате много място, тогава се налага да изберете модел с по-малки размери. Преди да купите мивката, преценете как ще изглежда тя на кухненския плот. Специалистите съветват мивката да не взема повече от една трета от целия плот, тъй като трябва да имате място за кухненски аксесоари, уреди, а също и пространство за приготвяне на храна.

Не познавате качествата на различните материали

Ако вече сте започнали с търсенето на мивки, по всяка вероятност сте забелязали, че в магазините се предлага огромно разнообразие от модели. Една от най-важните характеристики, на която си струва да обърнете внимание, това е материалът, от който ще е изработена мивката.

В момента, един от най-популярните варианти е мивка за кухня полимермрамор. Тя предлага огромно разнообразие от цветови решения, които могат да създадат специфично настроение във Вашия дом. Моделите от неръждаема стомана, керамика също са доста разпространени. Материалите имат значение не само за визията на мивката, но и за нейната устойчивост и функционалност.

Затова е много важно предварително да проучите какви са предимствата и недостатъците на тези материали, преди да пристъпите към покупка. Така ще сте уверени, че моделът, който купувате, ще Ви осигури нужния ежедневен комфорт, както и ще отговори на Вашите изисквания в дългосрочен план.

Правите избор базиран единствено на цената

Много от потребителите обаче вземат решение на база единствено сумата, посочена на етикета. Ако сте решили да купувате мивка, вероятно вече имате определен бюджет, което е чудесно. Въпреки това, съветваме да не се съсредоточавате единствено върху това колко струва мивката. На пазара се предлагат разнообразни модели в широк ценови диапазон. Дори да не мръднете от него, задължително се запознайте със спецификите за поддръжка и употреба, за да имате после дълго време добра визия.

За да сте сигурни, че ще направите най-добрия възможен избор за бюджета, който сте определили, е важно да търсите най-високото възможно качество в дадения ценови класен. Това изисква да отделите време, за да направите проучване как вървят цени в момента и да сравните характеристиките на мивките, които ви устройват като цена. Времето, което ще отделите, обаче ще си струва, защото ще откриете подходящия вариант за вашата кухня.

Това са едни от най-често срещаните грешки, които мнозина допускат при покупка на кухненска мивка. Благодарение на тази статия, вече знаете как да ги избегнете! Запомнете тези съвети и ги приложете на практика, когато Ви потрябват.