юни 13, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Избор на мебели за градината и подготовка за лято на открито

Окъпан в зеленина е целогодишно старият, аристократичен Лондон. Но разбира се не целогодишно лондончани са в състоятелност да се радват на следобедния си чай на балкона. Началото на топлото време носи радост с потенциала на идващото лято. Дизайнерите се заемат с аранжиране на ренесансови градини, модно декорирани тераси или романтични балкони…

Избързваме да уловим всеки слънчев лъч, надникнал иззад иначе пухеното облачно небе… Но правилата са си правила без граници – и в нашата китна слънчева България лятото е леко закъсняло, но ни изпълва с желание за аперитив на открито. А терасата ни е затрупана все още със спомени от зимата – буркани, филтри за вода и бидони и…и…и… Да се заемем с разчистването на балкона – време е! Изхвърлете всичко ненужно и зазимете бидоните и бурканите в мазето! Затичайте се до близкия Мосю Брюколаж за екстериорна боя. Достъпна е и е така необходима за летния ни балконен макиаж. Докато сте там може да си изберете и подходящи градински мебели.

Изберете пастелни светли цветове като бананово, прасковено, керемидено или карамелен цвят. Екстериорната боя е лесна за нансяне и още по-лесна за поддържане, така че действайте смело! Бордюра на терасата боядисайте в два тона по-тъмен нюанс от стените. Същият цвят използвайте и при боядисването на скарата на парапета ( при съществуваща такава).

Подовата настилка на терасата за смяна ли е? Плочниците създават неподправен стил и са лесни за поставяне. Съчетайте ги с дървени екстериорни мебели и много зеленина. Сандъците, поставени на парапета, спестяват място. Напръскайте ги със сребърен или златист спрей според стила, който бихте желали да постигнете. Същото направете и с малки статуетки и декорации, чието присъствие в интериора е толкова уместно. Тези декоративни елементи ще внесат неподправено очарование, както и свещите, поставени в стъклениците на газовата лампа на баба. Нагиздете сандъците с петунии и бръшлян.

Водни палми в съчетание с пламъчета или ружи…бъдете смели в решенияата!