май 22, 2024

I-RemonT.eu

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Интериорна декорация – актуални тенденции

Вероятно вече сте чели нашите материали за декорацията на стените у дома, и ако имате интерес в тази област, то настоящата статия ще ви бъде също толкова интригуваща и полезна. Повечето от дизайнерските идеи за следващата година са свързани с външния свят – от огромните разстояния в космоса до дълбините на морето.

Звездите

Темата за пространството бързо печели популярност сред производителите на интериорни аксесоари и довършителни материали. Лампите приличат на звездна купчина, използва се тъмносин мрамор, който прилича на нощното небе, а тапетите реалистично изобразяват спирална галактика. Характерни са силуетите в дизайна на абажури, порцеланови плочи, декоративни възглавници.

Миди, скали и корали

Морските теми се отнасят до дизайна на тапицирани и дървени мебели, килими, фруктиери. Неутралните цветни тапети, с изображение на перлени черупки, ще се използват еднакво лесно във всекидневната, спалнята, банята.

Керамични плочки във формата на рибки ще украсяват бани и кухни.

Кадифе, ресни и пискюли

Кадифето също навлиза активно в интериора през 2021г. Леглата и диваните с тапицерия от кадифе са интересен начин да направим обзавеждането да изглежда луксозно, дори ако останалата част от обзавеждането в стаята е по-скромно.

Изобилие от ресни и пискюли ще има следващата година. Те са подходяща украса за ниши, дивани, стенни панели, възглавници, килими, полилеи и настолни лампи. Изглеждат кокетно, уютно, с малко носталгична бележка.

Използването на месинг за кранове, мивки, ключове е още нещо, характерно за следващия сезон. В бетонните или мраморни бани те поддържат хлад, докато в минималистичните бели кухни те носят топлина.

В дизайна на модерния интериор за 2021 г. се набляга на прозрачните стъклени прегради, украсени с тъмно метално оформление. Освен това изображението е оформено в строга квадратна или правоъгълна форма. Това са вътрешни преградни стени, зониращи конструкции, рамкирани врати, плъзгащи се и шарнирни врати, френски прозорци, душ прегради… Идеята е идеална за панорамни остъкления, прозорци, дизайн на веранди и достъп до задния двор.

Еко-дизайнът продължава да бъде на мода. Задължителен атрибут на екологичния хол е голям аквариум или мини-оранжерия. Модерни етажерки или стилажи с алпийски растения, които допълват интериорния дизайн ще изглеждат страхотно. Някои декоратори отиват още по-далеч, съветвайки да украсите една от стените с бръшлян.

Цветовете в интериора през 2021

Международните изложби на дизайн и декорация в Милано, Берлин и Париж определиха актуалните цветове в интериора за следващата година.

Основният цвят на интериора за 2021 г. според световния производител Dulux е „Spiced Honey“ – това е топъл карамелен цвят, който може да придобие дървесен, пясъчен или кехлибарен цвят. Този цвят внася уютна и успокояваща атмосфера, стимулираща и енергична – в зависимост от осветлението и съседната палитра. Богатите карамелени тонове правят помещението визуално по-топло и в комбинация с бели мебели получава по-модерен дух. Карамеленият цвят се комбинира добре и с резеда, като съчетанието придава уют и стил на всяко помещение.

В бъдещия сезон експертите прогнозират особената популярност на тези пет неутрални цвята.

Лешник

Светлокафявия оттенък на лешници създава спокоен емоционален фон и също така визуално разширява стаята. Това е красив модерен цвят за всекидневната.

Френска ванилия

Жълтокремавия цвят придава усещане за топлина в стаята. Отличен цвят за увеличаване на стаята без прозорци (например малка баня) или за поддържане на светлинния ефект на вече светло пространство. Подходящ е за детска стая, кухня, хол или спалня.

Сивозелен

Сивозеления цвят внасящ оттенъците на зелено в интериора е тенденцията от 2021 г., която ще продължи и през следващата година. Сивозеленото е освежаващо и вдъхновяващо и на фона му изпъкват бели, сини или бежови мебели.

Мента

Този цвят има отпускащ ефект върху психиката и не е случайно, че се използва като допълнителен цвят към червено. Изглежда добре в дневни, спални и бани.

Топло сиво

Този цвят е за всички, които не обичат ярките цветове. Доброто решение е за хол и спалня, както и комбинация с контрастен цвят.

Не харесвате розово или то ви е омръзнало?

Заменете го с цвят от червенолилавия спектър. Експертите прогнозират, че този цвят ще замени прохладния розов, популярен този сезон. Широчината на спектъра го прави универсален и му дава възможност да отговори на противоположните естетически изисквания на всички: от търсенето на силни емоционални преживявания с избор на цвят в червената област до желанието за умиротворяване и самовглъбяване с цвят от от лилавата област на спектъра.

Източник: https://benchtalks.com/