юли 24, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Немски и Белгийски тапети  

Тапетът е елемент от интериора, който има декоративна функция. Голяма част от немските тапети се използват за вътрешна декорация на офиси, жилища, заведения и други.

През годините са се наложили на пазара за бърз начин за преобразяване на дома.

Повърхността им може да бъде различна, а дизайна съответно изчистен или на фигури. Тапетите с фигури са малко по-трудни за залепяне, тъй като се нуждаят от напасване, но  сами по себе си имат своето очарование и внасят елемент на разнообразие.

Добър акцент в една стая, могат да се превърнат тапетите с шарки, като ги залепите на една стена, а на останалите сложите едноцветен подходящ вариант, от сходна цветова гама.

Как да изберем тапети за дома или офиса си?

Ето кои са най-важните неща при покупка на тапети:

  • Изборът Ви, трябва да бъде съобразен с изложението на стаята, нейната осветеност и разположение. Това са фактори, които трябва да се вземат под внимание, ако искате крайния резултат да надхвърли най-добрите Ви очаквания.
  • Фигурите също така играят важна роля, в това как ще изглежда в последствие Вашата стая.
  • При поставянето на тапетите, трябва да се съобразите и да комбинирате с останалата част от мебелите в стаята. Така ще останете доволни от цялостното създалата се атмосфера.
  • И на последно място, което не е никак маловажно, да не забравяте каква е степента на замърсяване на помещението. Важно е да можете да поддържате Вашите тапети, както и да знаете дали абсорбират миризми.

Важно правило за залепване на тапетите

Нанесете лепилото на стената и поставете тапета сух. Ако вида на Вашия тапет е тежък, съответно и лепилото трябва да е с по-гъста консистенция.

Тапетите са декорация за стени, които никога няма да излезе от рамките на модерното и стилното. Богатството от цветове и типове, гарантират да бъдат удовлетворени и най-изтънчените вкусове.

Качествени тапети, с красив дизайн за Вашия перфектен интериор, можете да откриете в Пловдив в ARTRA.