май 22, 2024

I-RemonT.eu

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Ремонт на апартамент в София

През последните години в София нарасна значително по отношение на населението поради големия брой нови жилища. Появиха се нови улици и микрорайони. Старите квартали също са гъсто застроени. Частните сектори се разрушават, модерни нови сгради, удобни за живеене, растат на мястото на стари хижи.

В тази връзка броят на новодошлите, които се нуждаят от довършване на апартамента си, се увеличава. Спешна нужда от ремонт на чисто нов апартамент причинени от факта, че разработчиците пускат в експлоатация къщи, които изобщо не са готови за нанасяне. Разработчиците изграждат само „кутия“, в която не извършват довършителни работи.

В тази връзка собствениците на нови квадратни метри са принудени да търсят занаятчии, които са готови да се заемат да преобразят новия корпус и да му придадат завършен вид с високо качество и в продължение на много години във време, ограничено до краен предел.

Кого да изберем за ремонт в нова сграда?

Преди новите заселници въпросът става остър да се намери екип от занаятчии, специализирани в извършването на пълен набор от довършителни работи в нови сградидо ключ и притежаващи не само подходящата квалификация по този въпрос, но и богат опит в изпълнението на различни опции за ремонт в нов апартамент.

Потърсете честни, професионални и непиещи изпълнители за вашия ремонт. Изобщо не е трудно. На пазара на строителни услуги има много добри специалисти. Не забравяйте да проверите ценовата листа за довършителните работи на екипа, който планирате да изберете. Може да ви бъде дадена предварителна оценка за всички ремонти в апартамента, но бъдете готови, че тази сума ще се увеличи. Единственият начин, по който можете да спрете увеличаването на разходите за ремонт, е да се съгласите с ценоразпис за работата и в бъдеще да броите работата само по цените, посочени в ценовата листа.

Ценовата листа за работа трябва да бъде ясна по вид работа. Цените, при които видовете работа са разделени на етапи, с отделни разходи трябва да ви предупреждават. Разходите за шпакловане на стени или тавани трябва да включват грунд. В противен случай ви очаква изненада, когато подобни произведения ще бъдат преброени отделно.

Това важи и за шпакловането на стени или тавани и няма значение колко слоя и операции ще бъдат направени. Вие плащате за крайния резултат и след добавяне на всички тези отделно преброени операции, вашиятремонтите в нова сграда ще доведат до значителна сума. Колкото по-фрагментирана е ценовата листа по етапи на работа. Колкото по-голяма е вероятността крайните разходи за ремонт в апартамента да бъдат повече, отколкото първоначално сте си представяли.