април 19, 2024

I-RemonT.eu

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Смяна на водосточни тръби от алпинисти

За да се предпази фасадата от стичащата се вода е необходимо всяка сграда да има добре изградена водосточна система. Това важи особено за многоетажното строителство, където фасадата е пряко подложена на водата.

Видове водосточни тръби

Най-разпространените водостоци са поцинкованите, като в последните години на пазара се предлагат и поцинковани водостоци, подсилени със цветен винил, което дава на клиента избор като цветова гама. Също така масово се използват и ПВЦ водостоци, а в по високо бюджетните проекти се използват и медни водостоци.

Смяна на водостоци на панелен блок

Екипът на Ремонти София БГ се е специализирал в подмяната на водосточни тръби на блок с алпинисти. Панелните блокове са много здрави конструкции, но както всяка сграда се нуждаят от поддръжка. Поцинкованите водосточни тръби са защитени от корозия, но все пак няма нищо вечно и на всеки 10-15 години се налага да се подменят водостоците на блока. Нашата практика е показала, че водосточни тръби с размер Ф120, комбинирани със шпилки е най-подходящия вариант, специално за панелните блокове.

Ремонт на водостоци от алпинисти

Понякога не е необходима цялостна смяна на водосточните тръби, а частичен ремонт. В този случай алпинистите на Ремонти София БГ извършват оглед на водосточната система на сградата и отстраняват проблема локално.