юни 13, 2024

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Трикове, с които да направите интериора в спалнята по-стилен

Нощ в страхотен хотел – едва ли има нещо по-релаксиращо. Не на последно място, защото в днешно време много хотели разчитат на цветен микс от ретро мотиви и личен щрих при обзавеждането. Хотелите също се оценяват с много други удобства. Открийте как повече хотелски лукс може да се настани във вашия дом и най-вече в интериора ви. Както и разгледайте вълнуващите предложения за страхотни външни килими.

Сладки сънища благодарение на удобно легло

Когато говорим за удобство, спалнята е първото място в дома, към което трябва да се насочите, тъй като тя е отредена за заслужена почивка. Централен елемент в обзавеждането на всяка спалня, разбира се, е комфортно легло. Постарайте се да изберете комфортен матрак, но не забравяйте да помислите и за визията. Красиво легло с балдахин или пък луксозна тапицирана спалня са отлично решение за интериора.

Ако искате да сте сигурни, че всички елементи от спалния интериор ще си подхождат, то лесен и практичен вариант е да заложите на спални комплекти.

Качествено спално бельо

Имаме добри новини за всички, които обичат да се гушнат в комфортно спалното бельо на хотела след наситен с приключния ден от ваканцията: Това е възможно не само в 5-звездния хотел в Сен Тропе, но и у дома! Добавянето на шик с няколко възглавници, различни чаршафи и покривало са няколко лесни надграждания на цялостната визия на леглото, които правят разликата.

Ако искате качество на хотела в спалнята си у дома, трябва да сте сигурни, че спалното бельо има красиви шарки и е направено от чист памук, който може да се пере на поне 60 градуса.

Кокетна нощна лампа

Нощна лампа, която предлага достатъчно светлина за четене в леглото, докато партньорът ви вече дреме, не бива да липсва в нито един добър хотел в Париж, както и във вашата спалня.

Най-компортен е модел, който е монтиран на стената, така че на нощното шкафче да има достатъчно място за книга, крем за ръце и чаша вода и всички дребни неща, които предпочитате да държите под ръка. Много малки източници на светлина, разпределени в спалнята създават много по-уютна атмосфера от централното осветление. Така че ви съветваме да създадете многостепенно осветление, за да се насладите на интимна обстановка и комфорт.

Пищни завеси над прозореца

Една от причините, поради която винаги спите толкова добре в хотелите: Стаята е напълно затъмнена от тежки и изключително непрозрачни завеси. Това не само изглежда елегантно, но досадната светлина и уличният шум също се задържат и не достигат до вас, за да пречат на съня ви.

Уютна баня

Дори да нямаме ежедневно домакинско обслужване вкъщи с камериерки, които подреждат и почистват керамиката и огледалата – избягвайте да претрупвате банята  си у дома, за да се чувствате комфортно.

Бурканите, флаконите, сапунерките и други подобни, които се използват всеки ден, изглеждат много по-хубави, когато се сортират в кутии или на поднос.

Това, което не се използва редовно, изчезва дискретно в шкафа. Кърпите е добре  да се сложат на кука или закачалка за кърпи. Изглежда още по-елегантно, когато са навити на руло като в изтънчените хотели. За да изглежда банята винаги блестящо, кратко почистване и полиране на мивката и зоната около нея всеки ден е супер трик, които ще ви отнеме максимум две минути.