май 22, 2024

I-RemonT.eu

Всичко за ремонта, дома и градината, обзавеждане, идеи за нова баня …

Цветни и красиви решения за гръб на кухня

Кухнята е място за споделени емоции, хубаво настроение и гастрономически удоволствия. Но в същото време това е най-невралгичната зона от дома, изискваща постоянни грижи. Една от най-уязвимите зони в помещението е т.нар. гръб – хоризонталното пространство между кухненските шкафове и активната зона, където са разположени мивката, готварската печка и уреди. Елегантните и практични стикери за гръб на кухня са подходящо решение, което ще ви струва малко време и пари.

Красиви, практични и интересни

Известни като стикери, фолиа или фототапети, тези практични продукти ви дават пълна свобода и възможност за часове да реализирате вашите дизайнерски идеи. Със самозалепващите принтове бързо ще се сдобиете със страхотни мозайки, богата орнаментика, фигурални композиции, натюрморти или красиви природни пейзажи в активната зона за готвене. Модерните мастила, наситените цветове и високата резолюция на изображенията превръщат стикерите във въздействащо и естетическо допълнение към всеки интериор. Тематичното богатство в кухненския сегмент е огромно, така че със сигурност ще намерите нещо по ваш вкус.

 

Предлаганите на пазара стикери за гръб на кухня са водоустойчиви, тъй като са ламинирани а и повърхността е лесна за почистване и издръжлива на увреждания от влагата и високата температура. Хоризонталните фототапети могат се залепят без допълнителни материали и усилия върху съществуващия стар гръб на кухнята. Обикновено това е плоскост, монтирана за стената, като най-разпространените материали са керамични плочки, ламинирани ПДЧ и дървени панели, гранитогрес, мрамор и други устойчиви материали, чиято подмяна е далеч по-сложна и скъпа.

Малко пространство, много идеи

Предлагат се и пластмасови панели, които са по-подходящи за кухни с минималистичен интериор. Предимството им е, че са устойчиви и леки, като могат да се комбинират с осветителни тела за по-голям визуален ефект. В последното време нараства интересът към 3D принтовете, включително върху подсилени стъкла. Съществуват и множество дизайнерски решения, при които гърбовете на кухните представляват аквариуми с рибки, бляскали метални панели, ръчна облицовка със състарена керамика, камък и други.

 

Възможностите да преобразите гърба на кухнята са огромни. Независимо от бюджета, с който разполагате, просто дайте воля на фантазията си, за да направите кухнята още по-приятно и любимо място.